Sed pharetra ullamcorper 2

Sed pharetra ullamcorper. Sed pharetra ullamcorper. Sed pharetra ullamcorper. Sed pharetra ullamcorper.

Ota yhteyttä ›

Jyrki Matilainen ja Tuomas Kankaala perustivat Varaamokki.com-sivuston, joka tarjoaa alustan perinteisten suomalaisten mökkien vuokraamiseen. Jyrki ja Tuomas lanseerasivat verkkosivut vuonna 2021 tavoitteenaan helpottaa matkailijoiden aitojen suomalaisten mökkien löytämistä ja vuokraamista.

Tarina takanamme

Tulemme vielä tovin muistamaan kevään 2020, kun korona muutti maailman kulun. Samalla muuttui matkailu ja lomanviettotapamme.

Varaamökki.comin ajatus syntyi toisen perustajamme, Tuomaksen perheen mökkien vuokrauskokemuksista sekä omaan lomailuun että muiden loma-asumiseen. Idea uuden varauspalvelun perustamisesta kilpailemaan kankeiden, vuosia muuttumattomina pysyneiden palvelujen rinnalle oli kytenyt jo tovin, mutta vasta korona antoi suunnitelmalle siivet.

Tuomaksen tausta hotelliketjujen sekä lentoyhtiön myynnin ja markkinoinnin maailmasta antoi perspektiiviä siihen, miten uusi palvelu voisi toimia koronanjälkeisellä kotimaanlomien kentällä.

Palvelun tulisi olla asiakkaalle vaivaton ja mobiilissa moitteettomasti toimiva, antaa riittävästi informaatiota kohteesta ja tarjota mökeistä visuaalisesti korkealaatuisia kuvia. Sen olisi oltava varauksesta alkaen mökille saapumiseen asiakasta opastava digitaalinen ratkaisu, joka tarjoaa palvelua ja huolenpitoa asiakaskokemuspolun eri vaiheissa.

Konttainen on kukkula Posion kunnassa Lapissa. Mäki on tunnettu upeista näkymistään ympäröivään erämaahan, mukaan lukien läheiseen Riisitunturin kansallispuistoon.

Ei ole harvinaista, että Konttaisilla vierailijat lepäävät hetken ja nauttivat kauniista maisemista. Nainen kädellään Konttaisella voisi ihailla näkymiä tai vetää hetken henkeä vaeltamisen jälkeen mäen huipulle.

Konttaisia ympäröivä alue on suosittu ulkoilu, kuten patikointi, hiihto ja lumikenkäily vuodenajasta riippuen. Läheinen Riisitunturin kansallispuisto tarjoaa erilaisia vaellusreittejä, joista on upeat näkymät ympäröiville metsille, järville ja kukkuloille. Talvikuukausina alue on myös suosittu murtomaahiihto ja moottorikelkkailu.

Kaiken kaikkiaan Konttainen on kaunis ja rauhallinen kohde, joka tarjoaa kävijöille mahdollisuuden kokea Lapin luonnon kauneutta ja rauhaa.

Enemmän kuin mökkien välittäjä

Olemme kehittyneet enemmän kohti palvelumuotoilevaa teknologiafirmaa kuin perinteistä mökkivälitysyritystä. Tarjoamme mökkien omistajille uusinta digitalisaatiota edustavan alustan, jossa he voivat vuokrata loma-asuntojaan kuluttajille mahdollisimman tehokkaan, pitkälle automatisoidun järjestelmän turvin.

Ja koska teemme entistä enemmän hakuja ja ostopäätöksiä verkossa, varauspalvelun tulee edustaa tätä päivää myös loma-asuntoja etsiville kuluttajille. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti molempien osapuolten näkökulmasta. 

Uskomme, että menestys tulee asiakkaan odotusten täyttymisestä ja onnistuneen palvelukokemuksen jakamisesta. Me emme pysähdy, rakastumme haasteisiin! Tämä tunne luo hyvät lähtokohdat kehitykselle.

Onnistumme – koska tahdomme!

MISSIO

Missiomme on tehdä mökkilomista hauskempia, huolettomampia ja vastuullisempia!

VISIO

Tahdomme olla Suomen luotettavin ja vastuullisin mökkilomien mahdollistaja. Meillä loma alkaa jo varauksesta, sillä sekin voi olla elämys.

Toimimme yhteistyössä mökkien ja huoneistojen omistajien kanssa, jotta jokainen kohde on turvallinen ja siisti. Haluamme varmistaa kohteiden omistajille kiinteistön arvon säilymisen, parhaan mahdollisen tuoton ja käyttöasteen. Meillä on paikkakunnan parhaat yhteistyökumppanit, vaikuttavimmat digitaaliset työkalut sekä intohimo auttaa asiakasta onnistumaan parhaan mahdollisen loman luomisessa.

STRATEGIA

Strategiamme perusta on kasvaa asiakkaidemme tyytyväisyyden kautta. Tämän mittarina on sekä lomalaisen että mökin omistajan tyytyväisyys.

Strateginen painopisteemme on kehittää myynnin kasvua katalysoivia konsepteja sekä uusia ansaintamalleja digitaalisen automaation kautta. Tärkeimpiä panostuksia ovatkin varaamisen täysidigitaalisuus, vastuullisuuden kasvattaminen suomalaisissa mökkilomissa ja kannattava kasvu yhteistyössä asiakkaiden, mökin omistajien sekä yhteystyökumppaneiden kanssa.

TOIMINTAAMME OHJAAVAT ARVOT

Arvojensa ansiosta yritys kehittyy. Tai hiipuu niiden puuttuessa ja merkityksen madaltuessa. Omat arvomme mahdollistavat olemassaolomme, motivoivat meitä ja saavat meidät tekemään enemmän kuin kilpailijamme!

Ihminen

Jokainen meistä on yksilö. Saamme aikaan elämyksiä. Ne syntyvät, koska tiedämme, että jokaisen asiakkaan kokemus on henkilökohtainen – hänen omansa. Tämä edellyttää saumatonta yhteistyötä meidän, mökin omistajan, siistijän, kiinteistöhuollon ja yhteityökumppaniemme kanssa.

ROHKEUS

Menestys tulee oppimisesta. Virhe on mahdollisuus – siis oppi olla tekemättä samaa virhettä uudelleen ja tehdä asiat paremmin ja taas paremmin. Otamme asioista opiksi ja jaamme tätä tietoa koko palveluketjuumme. Teemme sen työn, mikä asiakkaan, mökin omistajan ja yhteystyökumppanin menestymiseksi on tehtävä.

RIPEYS

Ripeä on uusi nopea! Emme hosu, mutta olemme koko ajan vauhdissa. Teknisen kehityksen tahdissa ja kilpailijoiden edellä pysyminen edellyttää herkeämätöntä ajan hermolla elämistä.

KASVU

Yritys, joka ei tavoittele kasvua, kuihtuu. Kasvamme yhdessä kumppaniemme kanssa, jotta voimme olla arvokkaita toisillemme ja asiakkaillemme.

TULOS

On työmme mitta. Todennetut tulokset antavat asiakkaillemme, mökin omistajille ja yhteistyökumppanillemme syyn tehdä yhteistyötä kanssamme. Todennetut asiakastulokset antavat meille tarkoituksen jatkaa työtämme.

VASTUULLISUUDEN MONET MUODOT

Arvoihimme kuuluu vastuullisuus eri muodoissa. Sitoudumme sosiaaliseen vastuuseen kunnioittamalla lakia ja kaikkia säädöksiä, ja pyrimme käyttämään ainoastaan paikallisia yhteistyökumppaneita, jotta toimintamme mahdollistaa lisääntyvää työllisyyttä paikkakunnalla. Huolehdimme myös siitä, että yhteistyökumppanimme noudattavat samoja periaatteita kanssamme.Ympäristövastuu on yhä useampien lomalaisten dna:ssa. Monet lomalaiset kierrättävät kotona ja odottavat sen olevan mahdollista myös loman aikana. Haluamme yhteistyössä mökin tai huoneiston omistajan kanssa edistää ympäristövastuuta mm. kierrätyksessä ja jätteen vähentämisessä.Meidän tehtävämme on tehdä ympäristöasioista mökin tai huoneiston omistajalle mahdollisimman vaivatonta. Yhteistyökumppanimme ovat sitoutuneet hoitamaan osansa ympäristövastuun toteutumisessa hoitaen kierrätyksen loppuun saakka.

Me yrittäjät

Jyrki Matilainen on perustanut Varaamokki.com-sivuston, joka tarjoaa alustan perinteisten suomalaisten mökkien vuokraamiseen. Matilainen lanseerasi verkkosivut vuonna 2021 tavoitteenaan helpottaa matkailijoiden aitojen suomalaisten mökkien löytämistä ja vuokraamista.
YRITTÄJÄ, LOMAKAUPPIAS

JYRKI MATILAINEN

Nimeni on Jyrki ja olen kauppias – siis lomakauppias. Myyn kyllä asuntojakin – olen siis myös laillistettu kiinteistönvälittäjä ja vuokranvälittäjä.

Olen päätynyt lomakauppiaaksi niin oman kuin perheeni yrittäjätaustan kautta. Tavoittelen tästä hommasta eläkevirkaa. Virkahan on tunnetusti pitkä ja leipä siitä kapea, mutta ei se haittaa. Lomia on vaan kiva myydä.

Teen näitä hommia, koska mikä on sen parempaa kuin tehdä ihmiset iloisiksi ja saada siitä vielä pieni korvauskin. Ja täytyyhän niitä mökkejä joskus käydä koenukkumassa, ettei patjassa ole pieniä kiviä tai vessanpytyn lorina pidä hereillä.

Paras tausta palveluyrittämiseen on elämänkokemus. Kun sitä on myynyt ja ostanut, palvellut ja saanut palvelua, niin ymmärtää mistä se kenkä joskus puristaa. Sitten pitää ottaa lusikka kauniiseen käteen ja tehdä homma paremmin.

Hauska fakta: Koirille lässyttävä eläinrakas.
Motto: Palvele muita niin kuin haluaisit itseäsi palveltavan.

Tuomas Kankaala on perustanut Varaamokki.com-sivuston, joka tarjoaa alustan perinteisten suomalaisten mökkien vuokraamiseen. Kankaala lanseerasi verkkosivut vuonna 2021 tavoitteenaan helpottaa matkailijoiden aitojen suomalaisten mökkien löytämistä ja vuokraamista.
YRITTÄJÄ, MÖKKIMOGULI

TUOMAS KANKAALA

Tuomas kasvoi ja varttui Kalajoen Tyngän kylällä. Hän vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Kalajoen Hiekkasärkillä hiekat kengissä ja matkailun maailmaa jo hyvin varhaisessa iässä aistien.

Tie vei Turkuun opiskelemaan hotelli- ja matkailualaa Turun Ammattikorkeakouluun. Turussa Tuomas aloitti myös hotelliuran. Ensimmäisten uravuosien aikana hän ehti tekemään kaikkea, mitä hotelleissa voi vain tehdä; ravintolan, hotellien ja myyntipalvelun esimiestehtäviä, huonesiivousta ja paljon muutakin. Lähes kaikkea paitsi hierontaa ja kosmetologihoitoja. Tuomas työskenteli eri hotelleissa niin Suomessa kuin Ruotsissakin.

Tämän jälkeen, vuosituhannen vaihteessa, hotellien ja matkailun myynnin sekä markkinoinnin kiehtova maailma vei mennessään. Vuonna 2006 tuli muutto töiden perässä Helsinkiin Sokos Hotellien, Radisson Blu ja Holiday Club -kylpylähotellien ketjumyyntipäälliköksi ja mutkien kautta edeten Kämp Groupin ja mm. legendaarisen Hotel Kämpin myyntijohtajaksi.

Viimeiset yhdeksän vuotta Tuomas on työskennellyt kansainvälisen myynnin ja matkailun kehityksen parissa SAS-lentoyhtiössä keskittyen yritys- ja vapaa-ajan myyntiin sekä yhteistyöverkostojen luomiseen Pohjoismaissa ja erityisesti Saksassa sekä Briteissä. Hallinnassa pysyvät niin matkailun suuret linjat kuin pienet yksityiskohdat.

Vapaa-aikana Tuomaksen löytää useimmin jostain muualta kuin kotoaan. Hän on innokas matkailija ja mökkeilijä, joka ottaa mielellään aina mukaan ystävänsä ja perheensä. Laulu ja musiikki kuuluuvat muutoinkin suht äänekkään Tuomaksen perusominaisuuksiin. Tuomaksella on aina pilke silmäkulmassa ja hän on valmis jutusteluun.

Hauska fakta: Tuomas hävisi Suomen Rock&Pop-karaokemestaruuskisassa vuonna 2005 Ari Koivuselle sijoittuessaan toiseksi. Ari Koivunen voitti vuonna 2007 Suomen Idols -kisan .
Motto: Reippaus ja rohkeus ei maksa mitään.

Sosiaalisen median tekijät työskentelevät usein vaikuttajina ja tekevät yhteistyötä brändien kasvattaakseen näiden näkyvyyttä.
SOMEMANAGERI

Jemina Salmela

Olen Jemina ja elän sekä hengitän Varaamökki.com:in somessa. Luon sinne sisältöä ja vien teidät mukanani Varaamökki.comin matkalle seuraamaan sen tarinaa. Rakastan matkustelua ja elämää koko sen koko kirjossaan, joten tämä pestihän on vallan mukava siihen nähden.

Hyödyntämällä sosiaalista mediaa viestimisessä tahdon myös tuoda sinulle paikka- ja aikariippumattomasti sen tunteen, mitä me suomalaiset mökkeillessä ja kotimaassa matkaillessa saamme tuntea.

Intoni mielikuvien luomiseen markkinoinnissa polveutuu opiskeluajoiltani audiovisuaalisen viestinnän parissa. Valmistuttuani media-alalle mietin, miten pääsen hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti monia oman persoonani sekä koulutukseni tuomia vahvuuksia. Vahvuuksiani ovat visuaalisuus, graafisuus, sosiaaliset taidot, mielikuvien luominen, ihmisistä ja asioista parhaiden puolien löytäminen, ja niistä viestiminen maailmalle oikeassa muodossa!

Tervetuloa seuraamaan meitä somessa ja matkalle mukaan! 

MÖKKIASSARI

Nita Juntura

Minun nimeni on Nita ja olen majoitusalan konkari Pohjois-Suomesta, Kittilästä. Taustani on hotelli- ja majoitusalalta toimiessani pohjoisen hiihtokeskuskohteissa esihenkilön, vastaanoton- ja palvelupäällikön tehtävissä, kunnes ryhdyin yrittäjäksi loppuvuodesta 2021. Pitkä urani ja kokemukseni hotellialalta on laajentunut sittemmin huoneistovuokraukseen ja mökkimaailmaan.

Varaamökki.com tiimissä olen saanut olla mukana kesästä 2023 alkaen, keskittyen palveluiden, konseptien ja prosessien kehittämiseen noin yhden päivän viikossa oman markkinointiyritykseni kautta. Vahvuuksiani ovat erilaisten järjestelmien ja sähköisten varauskanavien hallinnointi ja käyttöönotto sekä lisäksi visuaalisten brändimateriaalien tuottaminen.

Työssäni majoitusalan asiantuntijana autan ammattimajoittajia sekä yksittäisten lomakohteiden omistajia myynnin kokonaisvaltaisessa edistämisessä. Asiakaskokemuksen kehittäminen ennen, loman aikana ja sen jälkeen ovat lähellä sydäntäni!

Vastapainoa tietokoneella työskentelylle saan perhokalastuksesta, sienien keräämisestä sekä talvella laskettelusta!

MÖKKIPÄÄLLIKKÖ / ASIAKASPALVELUPÄÄLLIKKÖ

Iina Salmela

Olen Iina ja liityin Varaamökki.com tiimiin heinäkuussa 2023.

Vartuin lapsuuteni Kalajoella matkailun ympäröimänä ja peruskoulun päätyttyä jatkosuunnitelmat olivat kristallinkirkkaat; matkailuala kutsui myös työn muodossa. Alan opiskelujen jälkeen olen työskennellyt monipuolisissa tehtävissä majoitusalalla niin leirintäalueella kuin hotelleissa Kalajoella, Lapissa ja pääkaupunkiseudulla. Alassa parasta on monipuolisuus ja kaikkea on päässytkin tekemään ravintolan tiskinurkasta kerrossiivoojan töihin ja vastaanottovirkailijasta myyntineuvottelijaksi ja vastaanottopäälliköksi.

Vuonna 2016 heräsi palo kokea ja nähdä vielä enemmän ja silloin aloitin urani matkaoppaana. Työskentelin eri matkanjärjestäjien palveluksessa Euroopassa ja Afrikan mantereella niin oppaana kuin kohdepäällikkönäkin. Näiden töiden tuloksena myös asetuin Egyptiin asumaan ja palasin Suomeen pandemian jälkimainingeissa loppuvuodesta 2021.

Ulkomaanvuosien aikana suomalaisuus ja siihen liittyvät erikoisuudet, kuten mökkilomailu on saanut entistä syvemmän merkityksen, vaikka mökkeily ja mökkivuokraus on jo lapsuudesta asti tuttua toimintaa. On todella innostavaa ja mielenkiintoista olla mukana tuomassa suomalaista mökkien ja vapaa-ajan asuntojen vuokrausta tähän päivään ja sen yli ja tehdä siitä helpommin saavutettavaa jokaiselle turvallisesti ja luotettavasti.

Motto: Jos elämässä katua pitää, niin kadu ennemmin asioita, joita olet tehnyt kuin niitä, joita olet jättänyt tekemättä. 

Seuraa meitä somessa

Tilaa Mökkipostia uutiskirjeemme

Tilaa tästä!
Tilaa Mökkipostia uutiskirjeemme