VUOKRAA MAJOITUS JA KOE UKKOHALLA HIIHDOSTA SEIKKAILUIHIN

Pohjois-Suomessa, Kainuun sydämessä sijaitseva Ukkohalla on monipuolinen hiihtokeskus ja lomakohde, joka houkuttelee niin perheitä kuin seikkailunhaluisia ystäväporukoita viettämään unohtumattomia lomia. Ukkohallan lumiset rinteet, monipuoliset hiihtoladut ja viihtyisät mökit tarjoavat täydelliset puitteet niin talviselle hiihtolomalle kuin rentouttavalle viikonloppumatkalle.

Laadukkaat laskettelurinteet, lumilautailumahdollisuudet, koiravaljakkoajelut ja lumikenkäilyreitit tekevät Ukkohallasta talvisen lomakohteen, jossa jokainen löytää itselleen sopivaa tekemistä. Kesäaikaan Ukkohalla muuttuu luonnonläheiseksi seikkailukeskukseksi, jossa voi kokea vaellusta, melontaa ja maastopyöräilyä Kainuun upeissa maisemissa.

Ukkohallan saunamaailma, jossa on muun muassa järvi- ja savusaunoja, tarjoaa mahdollisuuden tutustua suomalaiseen saunakulttuuriin aidoimmillaan. Rentouttavat löylyt ja virkistävät avantouinnit tarjoavat elämyksiä, jotka jäävät mieleen pitkäksi aikaa.

Kun syksy saapuu tuoden mukanaan ruskavärit, Ukkohalla tarjoaa upeat puitteet luonnossa liikkumiseen ja rentoutumiseen. Seikkailu Ukkohallassa on täydellinen tapa nauttia Suomen luonnosta ympäri vuoden.

Kysy lisää ›

VÄHEMMÄLLÄ ENEMMÄN ITSELLE

Varaa majoitus Ukkohallaan meiltä. Ihmisen kokoinen, luonnon syleilyssä ja sopivasti syrjässä. Koe Kainuun humiseva hiljaisuus ja rauha.

Varaa nyt ›

Siirry alta lukemaan lisää,

mitä ihmeellistä Ukkohalla lomailijalle tarjoaa

Syksyllä Lapissa ja muualla Pohjois-Suomessa poroja ruokitaan ja valmistaudutaan tyypillisesti tuleviin porokierroksiin. Porojen keräämiset, jotka tunnetaan myös poronhoitona, sisältävät porokarjojen keräämisen ja hallinnan niiden omistajien toimesta.

Syksyinen ruokintajakso on poroille tärkeä, sillä se auttaa keräämään rasvavarantojaan ennen ankaria talvikuukausia. Tänä aikana porot pääsevät yleensä luonnollisille laidunalueille, kuten niityille ja metsiin, sekä lisärehua, kuten heinää, jyviä ja kivennäislisäaineita. Tämä auttaa varmistamaan, että ne ovat terveitä ja tarpeeksi vahvoja kestämään kylmiä lämpötiloja ja ravinnon puutetta talvella.

Kun ruokintajakso on ohi, alkavat porojen kierrokset. Keräysten aikana porot kerätään ja lajitellaan omistajiensa mukaan ja osa voidaan myydä tai lähettää teurastettaviksi. Roundupit ovat tärkeä osa perinteistä saamelaista kulttuuria ja elämäntapaa, ja niitä harjoittavat edelleen monet porohoitajat Lapissa ja muilla pohjoisilla alueilla.

Tekemistä Ukkohallassa

Anna Ukkohallan yllättää. Rauhoitu ja relaa, tai aktivoidu ja liiku.

Lue lisää ›

Vuodenaikojen muuttuva Hyrynsalmi

Hyrynsalmi on muutakin kuin Ukkohalla. Täällä olet Suomen eteläisimmällä poronhoitoalueella keskellä kirkasvetisiä metsäjärviä ja vaaroja.

Lue lisää ›

Miten matkustaa Hyrynsalmelle

Ruuhka-Suomea Kainuu ei ole, joten jos sinulla ei ole omaa autoa, niin reittisuunnittelu kannattaa.

Lue lisää ›

Seuraa meitä somessa

Tilaa Mökkipostia uutiskirjeemme

Tilaa tästä!
Tilaa Mökkipostia uutiskirjeemme