Tekemistä Kalajoella

Mitä tehdä Kalajoella, kun odotettu kesäloma, syysloma tai hiihtoloma lähestyy? Vaikka ja mitä!

Moni aktiviteetti sijoittuu merimaisemiin ja luonnon syliin, jotka ovatkin keskeisintä Kalajoen kauneutta. Kalajoella onnistuu kaikki rennosta rantamakoilusta surffailuun, eräilyyn ja ravintolanautiskeluun. 

Aktiivisen vauhtilomaan

Tekemistä kaipaavaa Kalajoki ei jätä kylmäksi. Hurjapäät valitsevat Seikkailupuisto Pakan viiletykset! Esimerkiksi hiekkarannan yllä liitävä, Suomen pisin vaijeriliuku vie 32,5 metrin korkeudessa yli 300 metrin mittaiselle matkalle. Ja jos hermot ja vatsanpohja vain kestävät, kannattaa kokeilla Euroopan korkeimman tornin, X-Towerin vapaapudotusta. 

Pakan seikkailut jatkuvat metsän siimeksessä. Siellä voit nousta yläilmoihin puihin rakennetuille köysiradoille, joiden korkeuksista avautuu upea merimaisema. 

Meren ääreltä löytyy koko perheen 18-ratainen SeikkailuGolf. Ranta- ja mäntymaisemissa voi lisäksi frisbeegolfata, ja lisämenoa lomaan hakea suositun Safaritalon kartingradalta. Vai oletko joutunut padelin pauloihin? Vuokrattava padel-kenttä sijaitsee aivan hiekkasärkkien ytimessä.

Lasten lomavilliin

Kalajoella sijaitseva SuperPark liikuttaa lapsia ja nuoria sisällä sekä ulkona. Skeitti- ja scoottialueet, foam-allas ja trampoliinit, Game Arena…takuulla paljon tapoja hauskanpitoon! Safarin liikennepuistossa opetellaan puolestaan liikennesääntöjen salat.

Vesiriehan vauhtiin pääsee legendaarisessa JukuParkin vesipuistossa, josta löytyy 16 vesiliukumäkeä, iso vesileikkimaailma ja muita huvituksia. Myös kylpylä SaniFani aivan Hiekkasärkkien matkailualueella tarjoaa puitteet polskimiseen. Pienemmille hurjapäille on tarjolla liikennepuisto ja minijuna Safaritalolla, josta löytyy niin isommille kuin aikuisille hurja Karting-rata, joka tarjoaa hurjia mutkia ja vauhdin huumaa.

Hurmaavat huskyt ovat nekin monen lapsen mieleen. Talvisin Kalajoella järjestetään huskysafareita ja kesäisin leirejä lapsille, joissa tutustutaan siperianhuskyjen arkeen sekä saadaan rapsutella näitä hurmaavia hauvoja. 

Rentoutujan Kalajoki

Kun meri on auki, matkalle vie perinnealus Kaljaasi Ansio. Purjehduksen aikana voi nauttia herkullisen kala-aterian samalla kun raikas merituuli hellii mieltä. 

Kesäaikaan lekottelu lämpimällä hiekalla ei vaadi muuta rentoutumisen eteen. Kuuluisat hiekkasärkät muodostuvat n. 3,5 km mittaisesta dyynien ja rantojen alueesta, joiden korkeimmat dyynit hipovat jopa 20 m korkeuksia. Tee kävely rantaviivaa pitkin, pulahda vilvoittavaan mereen tai tee pikku iltauinti. Päivän voi viimeistellä herkullisella drinkillä ja ruualla Beach Bar Surffarissa.

Rauhallisia retkiä tarjoavat niin ikään Raahen ja Kokkolan vanhat puukaupungit, jotka ovat alle tunnin matkan päässä. Ota auto alle ja lähde samoilemaan puutaloalueiden idylliin!

Tiesitkö myös, että Kalajoella on Suomen ainoa itsehallinnollinen alue, saari nimeltään Maakalla? Siellä järjestetään vuosittain Karikokous, joka päättää saaren asioista. Maakallaan pääset venekuljetuksella Keskuskarin satamasta.

Käy tutustumassa monenlaisiin Kalajoen mahdollisuuksiin ›
Lue myös lisää, mitä Kalajoki tarjoaa kävijälleen eri vuodenaikoina ›

Aktiviteettien välissä on hyvä palata viihtyisään majoitukseen lataamaan akkuja. Varaa nyt lomahuoneisto tai mökki Kalajoelta ›

Kysy lisää ›

Seuraa meitä somessa

Tilaa Mökkipostia uutiskirjeemme

Tilaa tästä!
Tilaa Mökkipostia uutiskirjeemme