Kävely Kalajoen hiekkarintojen rantakatuilla tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen, josta on upeat näkymät ympäröivään luontoon, Pohjanlahdelle ja kauniille hiekkarannoille. Kun vierailijat kävelevät hyvin hoidettuja puisia polkuja pitkin, he voivat tutustua alueen monipuoliseen kasvistoon ja eläimistöön, mukaan lukien ainutlaatuiseen rannikon kasvillisuuteen ja lintulajeihin.

Kalajoki eri vuodenaikoina

Kesän kaunistama, syksyn sävyttämä ja talven valtaama Kalajoki toimii lomailijalle kaikkina vuodenaikoina! Lähdet reissuun sitten helteinä tai paukkupakkasten aikaan, on Kalajoki erinomainen matkakohde niin perheille kuin ystäville.

Täällä lomaan saa todellisen talven

Pohjanlahden matkailukeskuksessa Kalajoella talvi tuntuu ja näkyy kunnolla. Silloin dyynit saavat valkean peiton päälleen ja meri jään ylleen. Tee raikas rantakävely tai ota tuntumaa mereen talvipurjelautailulla tai moottorikelkalla. Huskysfarista saat hauskan valjakkokokemuksen. 

Kalajoki on myös 40 km hiihtolatuja, joista suuri osa on valaistu sekä talviunille vaipunutta metsää, jossa voi retkeillä lumikenkäillen. Lämpöä kylmään ja uutta energiaa saat omista eväistä, joten pakkaa mukaan termari ja makkarat nuotiopaistoa varten. 

Voipa Kalajoella kokea myös revontulten taian! Lue lisää, mitä tekemistä Kalajoelta löytyy ›

Kalajoen kesä on kotimaan helmiä

Kalajoen kesään mahtuu kilokaupalla hymyä ja jäätelöä, viilentäviä drinkkejä ja ihania auringonlaskuja! Kesäloman parhaimmat muistot kerätäänkin Kalajoelta. 

Hurmaava hiekkaranta dyyneineen, jossa riittää mittaa jopa 3,5 km verran, on kesän kivoimpia kokemuksia. Auringon kuumentamalta hiekalta on ihana lähteä uimaan, leijasurffaamaan tai suppailemaan. Kapasiteetiltaan Suomen suurimmasta Surf Centeristä löytyy välineistöä ja opastusta monenlaiseen tekemiseen. Merimaisema-ravintolat ja after beach täydentävät tätä täydellistä kesäkomboa. 

Juhannusfestareille saapuvat kokevat paitsi alueen upeuden myös parhaat artistit kahden päivän juhlien ajan. Jussin jälkeen kotiin voi lähteä taas uutta kokemusta rikkaampana.

Ja kun elokuun loppu koittaa, juhlitaan venetsialaisia. Tuolloin viritetään räiskyvät ilotulitukset ja roihuspektaakkelit, hyvästellään kulunut kesä ja otetaan syksy hiljalleen vastaan.

Syksyn värikäs luontoloma

Syyslomalle Kalajoelle? Nyt laukkuja jo pakkaamaan! Silloin luonto värittyy uudelleen ja ilmaan laskeutuu virkistävä kirpeys.

Syysaika kannattaa Kalajoella ottaa vastaan Siiponjoen luontopolulla. Alueelta löytyy upeita maastopyöräily- ja patikointireittejä laavuineen. Kalastusretket saaristossa, rauhallinen melontaretki, Rahjan saaristo ja ainutlaatuinen Lokkilinnan meri-iglu ovat meriruskan parhainta antia. 

Pimenevät illat ovat oiva aika jännittäville kokemuksille. Rohkeimmat lähtevät hämärän laskeutuessa Seikkailupuisto Pakan järjestämälle pimeäseikkailulle, jossa puiston ratoja kuljetaan otsalamppujen valossa.

Päivien päätteeksi rauhaa tuo oma vuokramökki tai lomahuoneisto. Muistathan, että meiltä vuokraat majoituksen aina helposti ja turvallisesti. Varaa nyt ›

Kysy lisää ›

Seuraa meitä somessa

Tilaa Mökkipostia uutiskirjeemme

Tilaa tästä!
Tilaa Mökkipostia uutiskirjeemme