Suomutunturi

Varaa majoitus ›

Syksyllä Lapissa ja muualla Pohjois-Suomessa poroja ruokitaan ja valmistaudutaan tyypillisesti tuleviin porokierroksiin. Porojen keräämiset, jotka tunnetaan myös poronhoitona, sisältävät porokarjojen keräämisen ja hallinnan niiden omistajien toimesta.

Syksyinen ruokintajakso on poroille tärkeä, sillä se auttaa keräämään rasvavarantojaan ennen ankaria talvikuukausia. Tänä aikana porot pääsevät yleensä luonnollisille laidunalueille, kuten niityille ja metsiin, sekä lisärehua, kuten heinää, jyviä ja kivennäislisäaineita. Tämä auttaa varmistamaan, että ne ovat terveitä ja tarpeeksi vahvoja kestämään kylmiä lämpötiloja ja ravinnon puutetta talvella.

Kun ruokintajakso on ohi, alkavat porojen kierrokset. Keräysten aikana porot kerätään ja lajitellaan omistajiensa mukaan ja osa voidaan myydä tai lähettää teurastettaviksi. Roundupit ovat tärkeä osa perinteistä saamelaista kulttuuria ja elämäntapaa, ja niitä harjoittavat edelleen monet porohoitajat Lapissa ja muilla pohjoisilla alueilla.

Suomutunturi eri vuodenaikoina

Kemijärvi on kaunis kesästä syksyyn ja talveen. Vuodenajat muuttavat maisemia, jolloin myös lomailijalle aukeavat aina uudet Suomun kokemukset. 

Runsasluminen talvi Suomulla

Napapiirillä sijaitsevalla Suomulla sataa runsaasti lunta eli lumetonta lomaa ei tarvitse pelätä! Suomun suojaisat laskettelurinteet sopivat kaikille lapsista aikuisiin, myös kovatasoisille laskijoille, ja treenaavatpa rinteillä jopa kansainväliset alppihiihtäjätkin. 

Kinosten kaunistamaan Kemijärveen voi tutustua lumikenkäillen, maastoratsasturetkellä tai moottorikelkan ohjaksissa. Tiesitkö, että Suomu on osa kansainvälistä Valkoisen meren moottorikelkkareittiä? 

Kuten Lapin talveen luonnollisesti kuuluu, Suomutunturilla voit hypätä myös pororeen kyytiin ja nauttia maisemista mukavasti viltin alla. 

Kesä ja syksy Suomulla

Kesän ja syksyn loma Suomutunturilla tarkoittaa sekin luonnossa samoilua. Suomulta löytyy yli 50 km pyöräily- ja vesistöreittejä ja 30 km retkeilyreittejä. 

Tunturin kyljessä sijaitsevan Kemijärven lukuisat saaret ja suojaisat lahdet avautuvat lomailijalle melontaretkeltä. Hiekkapohjaiset uimarannat ja kirkas järvivesi kutsuvat pulahtamaan sekä suppailemaan. Ja yötön yö, keskiyön aurinko, saa valvomaan valon vallatessa tunturin!

Ruskan ja suven Suomulla rentoudut vaeltaen vaikkapa aina tunturin huipulle asti. Tai ehkä pyöräilet mieluummin tai hyppäät hevosen selkään? Syksyisin järjestetään metsästysretkiä Suomu Hunting Experiencen toimesta. 

Talviloma, kesäloma tai syysloma, pidennetty viikonloppu, miten Suomutunturilla haluatkaan lomailla, me tarjoamme hienot majoitusmahdollisuudet mökeistä huoneistoihin. Varaa nyt ›

Kysy lisää ›

Seuraa meitä somessa

Tilaa Mökkipostia uutiskirjeemme

Tilaa tästä!
Tilaa Mökkipostia uutiskirjeemme