Kuukkeli tunnetaan opportunistisista ruokailutavoista, ja niillä on monipuolinen ruokavalio, joka sisältää hyönteisiä, toukkia ja siemeniä.

Ruka eri vuodenaikoina

Ruka on talvea parhaimmillaan. Syksyn ruskaa rakastava löytää Rukalta häikäisevän luonnon väripaletin, eikä kesäkään jää kakkoseksi muille vuodenajoille, kun Kuusamon vehreys valtaa rinteet.

Ei siis ole aikaa, jolloin Rukalle ei kannattaisi ottaa lomalähtöä!

Talvi tuo lumen ja Lapin lumon

Kunnon talven tavoitat Kuusamon koordinaateilta. Jokainen laskemisesta, hiihdosta ja valkeista maisemista innostunut suuntaa hiihtokeskukseen Rukatunturille, koska rinteitä ja latumatkaa riittää. Lunta silmänkantamattomiin ja monipuoliset aktiviteetit tekevät todellisen hiihtoloman.

Talvisen Rukan ihanuuksia ovat myös öisen taivaan väritanssista tunnetut revontulet sekä kiehtova kaamosaika. Vaikka varsinainen kaamos ei Kuusamon alueelle aivan ulotu, on aurinko niin matalalla, ettei valon aikaa juuri ole. 

Ja joululoma! Sen varmasti valkeana kokee Rukalla. Seutu ei nuku pyhänäkään, sillä moni suuntaan helpon ja varmalumisen joulun äärelle Kuusamoon. Istua voi valmiiseen ravintolan pöytään tai viettää vuokramökin lämmössä idyllisen joulun. Joulusta juhla jatkuu kätevästi uudenvuoden pirskeisiin. 

Vehreä ja valoisa Kuusamon kesä

Lapin kesä näkyy Rukan luonnossa vihreinä maisemina. Rinteiden rauhan voit kokea metsässä ja luontopoluilla samoilemalla, ja Kitkajoen pauhaavan kosken kuulla sekä tuntea koskenlaskussa. Kesä on Rukalla lämmin ja pitkä. 

Osa pohjoisen viehätystä on kesäkuun puolesta välistä loppuun ulottuva yötön yö. Silloin keskiyön aurinko ei katoa horisontista. Tästä ja monesta muusta syystä Ruka on tänä päivänä yhä suositumpi kesälomakohde! Silloin matkailu on hieman rauhallisempaa kuin vilkkaaseen talvisesonkiin. 

Rukan Ruskassa retkeillen

Pohjoisen ruska kutsuu syyslomailijan tutustumaan viilentyvän sään värittämiin tuntureihin ja luontoon. Koko komeuden näkee parhaiten Kuusamon alueella Rukan ja Riisitunturin huipulta tai Oulangan kansallispuistosta.

Joen varret ja järvet ovat myös hienoja paikkoja kokea ruskan ihmeet. Matkaa voit tehdä pyöräillen tai kokeilla melontaretkeä. Omatoiminen patikointi on parasta rauhaa hiljentymistä kaipaavalle.

Mikä lomasi tulee sitten olemaan, laadukas majoitus on tärkeä osa matkaasi. Mökin tai huoneiston vuokraat helposti ja turvallisesti meiltä. Varaa nyt ›

Kysy lisää ›

Seuraa meitä somessa

Tilaa Mökkipostia uutiskirjeemme

Tilaa tästä!
Tilaa Mökkipostia uutiskirjeemme