Rukankylä, joka on kylä Rukan hiihtokeskuksen juurella Suomessa, on todellakin ympärivuotinen kohde, jossa on erilaisia ravintoloita ja ruokailumahdollisuuksia jokaiseen makuun.

Tässä on joitain yleisiä ruokailuelämyksiä, joita saatat löytää:

Perinteinen suomalainen keittiö: Sijainnin vuoksi voit odottaa löytävänsä perinteistä suomalaista ruokaa monista ravintoloista. Tällaisia ruokia voivat olla esimerkiksi lohikeitto, karjalaiset piirakat, paistetut porot tai lakkajälkiruoat.

Lapin keittiö: Pohjois-Suomessa sijaitsevissa paikoissa saattaa olla tarjolla paikallisen saamelaiskulttuurin inspiroimia ruokia. Näitä voivat olla paikallisista raaka-aineista valmistettuja aterioita, kuten poronlihaa, puolukoita, lakkoja ja nieriää.

Kansainvälinen keittiö: Paikallisen ruoan lisäksi monet hiihtokeskukset ympäri maailmaa tarjoavat erilaisia kansainvälisiä vaihtoehtoja, eikä Rukankylä ole poikkeus. Saatat löytää kaikkea italialaisesta pizzasta ja pastasta aasialaisiin pannuperunoihin tai amerikkalaistyylisiin hampurilaisiin ja perunoihin.

Kahvilat ja leipomot: Löydät todennäköisesti lukuisia kahviloita ja leipomoita, jotka sopivat täydellisesti nopean välipalan tai aamiaisen nauttimiseen ennen laskeutumista rinteille tai rentoutumiseen kupin kahvia tai kuumaa kaakaota vietetyn päivän jälkeen.

Fine Dining: Niille, jotka etsivät tasokkaampaa ruokailukokemusta, on todennäköisesti tarjolla myös fine dining -vaihtoehtoja, joissa voit nauttia gourmet-aterian hienojen viinien parina.

Apres Ski -baarit ja -pubit: Hiihto- tai lumilautailupäivän jälkeen monet vierailijat nauttivat rentoutumisesta paikallisessa baarissa tai pubissa. Näissä paikoissa tarjoillaan usein runsaita pubiruokia ja hyvä valikoima juomia, ja joskus tarjolla on elävää musiikkia tai muuta viihdettä.

Viihde Rukalla

Ravintolat ja baarit, after skit, keikat ja karaoke, kuumat ja kylmät juomat, pohjoisen herkut – Rukan viihde on kaikkea sitä, josta jää rikkaat lomamuistot!

Rukan huvitukset ovat parhaimmillaan talviaikaan, mutta hiihtokeskus tarjoaa kävijälleen kokemuksia kaikkina vuodenaikoina.

Rinteissä ja ravintoloissa

Kun laskut on laskettu, ansaittu tankkaushetki odottaa Pessarin rinteen alla sijaitsevassa Monomestassa. Huipulta gondolin yläaseman vierestä löytyy puolestaan eksoottinen Polar-lumibaari.

Kevätauringon lämmittäessä tunturilta löytyy ihania aurinkoterasseja, joissa voi nauttia kuumat kupposet tai kylmät lasilliset ja haukata hyvää syötävää. Akut ladattuina voi jatkaa laskemista tai suunnata muihin Rukan tekemisten pariin ›

Myös suosittu Bar Ihku on after skin, tanssin, karaoken ja live-esiintyjien ykköspaikka. Siellä juhlimista voi jatkaa aina aamun pikkutunneille saakka. Toisenlaista viihtymistä tarjoaa rento keilailu Rukan Keilahallissa, jossa voi lisäksi pelata biljardia. 

Suurta urheilun juhlaa

Parhaimpaan sesonkiin Rukalla vietetään talviurheilun juhlaa! Maailman suurin talvilajien maailmancuptapahtuma FIS World Cup kisataan Rukalla aina vuoden loppua kohden. Viihteestä ei silloin ole vajetta, sillä urheilun yhteyteen laaditaan paljon oheistapahtumia tanssista esiintyjiin ja muihin hupeihin. 

Jotta koet Rukan kaikki hauskuudet, vuokraa mökki tai lomahuoneisto meiltä. Mukavassa majoituksessa on ihana kerätä energiaa tulevia lomapäiviä varten. Varaa nyt ›

Kysy lisää ›

Seuraa meitä somessa

Tilaa Mökkipostia uutiskirjeemme

Tilaa tästä!
Tilaa Mökkipostia uutiskirjeemme