Tekemistä Rukalla

Loma Rukalla suunnitelmissa? Tässä muutama vinkki, mitä kivaa tekemistä Ruka sinulle tarjoaa! Kuusamo on mainio matkakohde vuodenajasta riippumatta, siitä pitävät huolta ainutlaatuinen luonto ja monipuoliset aktiviteetit.

Touhukasta lomaa toivovalle

Talvi on Rukan parasta aikaa, sillä lunta löytyy – ja kunnolla. Tämä Suomen suosituin hiihtokeskus tarjoaa kymmenittäin laskettelurinteitä, satojen kilometrien ladut ja moottorikelkkareitit. Talvisen touhupäivän voit päättää iloisesti Bar Ihkun tai rinneravintola Monomestan after ski -hulinoihin. Lue lisää Rukan viihteestä ›

Kesälomaansa tekemistä kaipaava voi hypätä esimerkiksi Kitkajoen pauhaavaan koskenlaskuun tai antaa koskikellunnan viedä. Tunturin mäet muuntautuvat suven saavuttua alamäkiajoon. Kalastuksen ystävät viettävät päivänsä mieluiten Kuusamon kalarikkaiden vesistöjen äärellä. 

Lasten Rukan huvitukset

Eritoten talvinen Ruka on oikea lasten leikkikenttä. Oma lapsiperheiden alue Rosa & Rudolf Family Park tarjoaa tilaa laskea, kokeilla vaijeriliukua ja viilettää tubing-mäkeä. Porot, huskyt ja hevoset ovat nekin aina lasten paijailun ja ihastelun kohteita. Kyytiin pääsee hauskoille kelkka-ajeluille. 

Lappis-vesipuisto on kesän riemua täynnä! Vauhtia voi ottaa myös tunturin kesäkelkkaradalta mäenlaskun merkeissä. 

Rentoutujan Rukaloma

Kiireettömälle lomailijalle Rukalta löytyy omat tapansa nauttia Lapin lumosta. Rauhoittava saunajooga, poroajelu lumisilla kentillä tai porojooga ovat mainiota akkujen latausta. 

Hyvä mieli syntyy myös hyvällä ruoalla. Pitkän tai lyhyen kaavan ruokailuun löytyy paljon vaihtoehtoja, kuten paikallisten herkkujen Riipisen Riistaravintola. Ruokaa voi tilata myös majoitukseen nautittavaksi!

Pohjoisen äärellä ei sovi unohtaa ainutlaatuista hetkeä, joka ei sen enempää tekemistä vaadi – yötöntä yötä. Silloin valo ei väisty pimeän tieltä. Ilmiöitä voi ihastella vaikka aivan paikaltaan, luonnon helmasta. 

Rukan aktiviteetteja voi suunnitella tarkemmin ja kaivattuja lepohetkiä ottaa mukavassa majoituksessa. Vuokraa meiltä mökki tai huoneisto lomasi ajaksi. Varaa nyt ›

Lue myös lisää, mitä Ruka tarjoaa eri vuodenaikoina ›

Kysy lisää ›

Seuraa meitä somessa

Tilaa Mökkipostia uutiskirjeemme

Tilaa tästä!
Tilaa Mökkipostia uutiskirjeemme